12 jan

Samtalskontakt med ett par 2012

Vi har fått bearbeta saker som hänt, och fått hjälp när det har krisat sig. Ni har varit vårt skyddsnät och vi har kunnat lämna det gamla och gå vidare (tillsammans).

Som par har vi utvecklats genom att vi frågar och berättar hur vi mår. Vi lyssnar på varandra och har mer förståelse och acceptans för varandra. Vi är mer medvetna om varandras brister och jobbar på det. Vi är mer medvetna om att vårda förhållandet. Det är inga problem i relationen nu.

Vi har fått verktyg. Vi har fått upptäcka mönster, vet hur vi ska göra, kan bryta det och kan jobba vidare. Som föräldrapar hjälps vi åt mer (praktiskt) i föräldrarollen. Vi är eniga som föräldrar, starkare. Samma tyngd i det vi säger.

Jag (maken) mår betydligt bättre psykiskt idag än innan samtalskontaktens början då allt var så jobbigt och jag var orolig. Jag känner mig gladare, orkar mer, tar mer plats.

Jag (makan) känner att allting känns bättre och lättare. Den extrema tröttheten har minskat. Jag har också fått en annan tjänst på jobbet så stressen har minskat.

Vi känner att vi har fått den hjälp vi önskade och att ni lyssnat och förstått oss.

/Ett föräldrapar 

About the Author